VAD ÄR TAEKWONDO?

Taekwondon har sitt ursprung i Korea och betyder foten och handens väg. Taekwondo räknas som världens 10 största sport med ca: 80 miljoner utövare i 207 länder vilket också gör sporten till världens näst mest globaliserade idrott efter fotboll.

Då rörelserna oftast är väldigt komplexa tränar man upp en fantastisk koordination, balans och flexibilitet. Träningen är fysiskt och mentalt utmanande – och skapar goda förutsättningar för ett gott uppförande, en stark självkänsla och en vilja av stål. Någonting som utmärker denna kampsport är dess förmåga att locka alla, gammal som ung och oavsett fysiska förmågor. Bläddra ner och finn din ålderskategori, vi hoppas få höra från dig snart!

För alla åldrar

Är du mellan 6-10 år?

Här får barnen testa på grunder i taekwondo med balans, koordination, gott uppförande och enklare koreanska ord – allt genom lekfulla metoder. Vid gult bälte finns möjlighet att tävla från 7 års ålder.

Är du mellan 11-13 år?

Nu börjar fartfyllda träningar med tävlingsinriktning där mer vikt läggs på styrka och rörlighet. Här stärker vi barnens självförtroende och självkänsla genom att uppmuntra till tuffare utmaningar.

Är du mellan 14-30 år?

Träningen blir mer fysiskt krävande med mål att bygga en stark fysik. Många tränar taekwondo som en rolig motionsform, och är du avancerad finns även möjlighet till internationella tävlingar.

Är du över 30 år?

Det är aldrig för sent att börja träna taekwondo och ändå bli riktigt bra på det! Träna för att det är kul och för att må bra. Kroppsliga besvär, skador eller övervikt är inget hinder – det är en anledning till att börja!