VAD ÄR HAPKIDO?

Hapkidon har sitt ursprung i Korea och betyder sättet att koordinera din kraft. I sporten blandar vi sparkar, slag, grepp, kast och ledlåsningar i roliga och effektiva kombinationer. Träningen är varierad och på högre nivåer finns chans att träna med stav, promenadkäpp, svärd eller andra traditionella vapen.

Men minns att hapkido är mer än bara kamp och självförsvar. Utveckling av inre kraft är en grundläggande del av träningen – och med hjälp av hälsofrämjande övningar utvecklar vi känslomässig stabilitet, lugn och förtroende.

För dig som är lite äldre eller som inte har några tävlingsambitioner är hapkido en rolig träningsform som ger dig förbättrad stabilitet, styrka, balans, koordination, flexibilitet och uthållighet. Tack vare träning i grupp med duktiga och erfarna tränare är stämningen på topp under passen samtidigt som du kan utgå från dig själv och dina egna förutsättningar. Kroppsliga besvär, skador, övervikt eller liknande är inget hinder för att träna hapkido. I Örnsköldsvik erbjuds hapkido-träning från 14 års ålder och uppåt.

World Kido Federation/Hanminjok Hapkido Association

Soo Shim är medlem i Hanminjok Hapkido Sweden samt World Kido Federation och har en nära relation till HQ i Korea och Grand Master Scott Seo och Grand Master In-Sun Seo.

World Kido Federation

Hanminjok Hapkido Sweden